Waarom is het tegenwoordig belangrijk dat kinderen voldoende voedingsstoffen binnen krijgen?

Kinderen hebben juist in de groeifase van hun leven extra voedingsstoffen nodig, zodat ze optimaal kunnen presteren. Hoeveel stuks fruit en hoeveel groenten eet je kind per dag? Kinderen die nu opgroeien krijgen veel minder voedingsstoffen binnen dan kinderen die 20 jaar geleden opgroeiden. Kinderen die in warme, zonnige landen opgroeien eten veel grotere hoeveelheden zongerijpte groenten en fruit. Frankrijk is hier een goed voorbeeld van: ADHD komt bijna niet voor in Frankrijk.

Ik ben mijn vader tot op de dag van vandaag ontzettend dankbaar. Toen hij mijn moeder ontmoette at mijn moeder alleen rijst, vlees en aardappelen. Mijn vader heeft ervoor gezorgd dat mijn moeder iedere dag groenten kookte. We hadden ook altijd fruitbomen in de achtertuin.

Het is belangrijk om je kind van jongs af aan te leren om volkoren brood te eten. Vooral omdat het veel meer vezels bevat. Als je kind ermee opgroeit dan leert hij/zij wat gezond is en heeft het op latere leeftijd minder gezondheidsklachten.

Daarnaast is het belangrijk om je kind al jong te leren om water te drinken en als uitzondering frisdrank, vruchtensap en andere suikerhoudende dranken. Vooral omdat er een overvloed aan producten is met suiker. Wist je bijvoorbeeld dat er in veel van de producten die zeer jonge kinderen consumeren aspartaam zit? Deze zoetstof wordt ook Aminosweet genoemd. Een slimme marketingtruc van de voedselindustrie om mensen te misleiden.

Mannatech heeft gezonde snoepjes voor kinderen tot en met 4 jaar. Wat maakt de Mannabears van Mannatech zo bijzonder? Ze bevatten natuurlijke voedingsstoffen die zorgen voor een betere concentratie en een gezonde darmfunctie. Daarnaast bevatten ze 11 verschillende groenten- en fruitextracten. Kinderen met ADHD worden hier heel rustig van. Mannabears zijn onmisbaar voor je kind: 1 keer geproefd en je kind is verknocht aan deze smakelijke beertjes!

Het is van cruciaal belang dat ouders hun kinderen extra vitamine D geven en ervoor zorgen dat ze voldoende omega 3 vetzuren binnenkrijgen. Het is vooral belangrijk voor hun hersenontwikkeling en een goed werkend immuunsysteem.

Wil je als ouder nog meer tips voor het dieet van je kind: ik help je graag hiermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *